Etusivu           Roosa           Amorodio d'Acheronte           Colorado

Kuvia Nykarlebyystä

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tässä muutama onnistunut otos Nykarlebyyn kisoista :) Kiitos kuvaajille hurjasti!

(c)Josefin Back

(c)Josefin Back
(c)Josefin Back
(c)Mimmi Iranto
(c)Mimmi Iranto

Hengissä ollaan

(c)Mimmi Iranto

Pieni pikainen päivitys. Olen kesälomittajana tuttujen tallilla. Työnkuvaan kuuluu hevosten hoitaminen ja muita yleisiä hommia. Välillä olen päässyt ratsastamaan muitakin hevosia. Lore asuu täällä myös ja olen töissä 3 viikkoa. Joten tässä tulee pientä päivitystaukoa koska omaa konetta ei ole mukana ja mulla menee aikaa kun rupeen kirjottamaan ja täällä käyn vaan lainaamassa konetta harvoin ja lyhyen aikaa.

Nurkin kisat meni ihan hyvin. Maasto meni tosi hyvin ja puhtaasti mikä on tärkeintä! Hyvässä temmossa ja päästiin hyvin aikaankin. Koulukoe ei mennyt niin hyvin mutta silti tuomari antoi musta aliarvioidut pisteet... Mun ohi meni monet ratsukot epätasaisilla suorituksilla ja monilla rikkeillä. Omalla radalla ei ollut kuin yksi rike ja rata oli vähän löysä ja etupainoinen. Lähes samanlainen kuin keravalla. Mutta tuomaripeliähän tämä on, eipä voi mitään :) Esteillä Lore oli tosi jees ja tarkka mutta itte ryssin yhen linjan niin tuli 1 puomi alas.

Mutta seuraavat kisat ovat luultavasti Kuopion 3 päiväiset kansalliset 15-17.7. Vaakalaudalla vielä on lähdetäänkö niinisaloon. Katsotaan nyt! Lorella on täällä oma iso laidun ja herra on niin lomalla ettei mitää rajaa! Maha kasvaa silmissä ja työnteko ei millään meinaisi maistua lorelle.

EDIT

VAROITUS!! Angstausvuodatusta luvassa!!!

Toi koulupuoli on nyt tosi hankalaa taas vaihteeks. Tuntuu että meillä on nyt viharakkaus-suhdetilanne Loren kanssa. Heti alusta asti tuntuu siltä että Lore on keskisormi pystyssä ja hirveen hankala. Aloitan ratsastamaan tosi herkästi ja ystävällisesti ajatuksella "Jäitä hattuun ja pitkä pinna". Kun olen ratsastanut n.45min ja heppa ei ole yhtään parempi niin sitten mulla menee hermo sen asenteeseen ja siinähä sitten ollaan. "Mikä on kun ei taidot riiitä...", eli suomeksi sanottuna meillä molemmilla on hirvee asennevamma, varsinkin mulla. Tietenkin se vika löytyy kypärän ja satulan välistä, mutta niinkuin jokainen ratsastaja tietää, asiat eivät ole niin yksinkertaisia.

Kisoissa se jännittyy niin että en pääse istumaan täysin perseellä penkkiin = hölskyn 5cm irti satulasta ja ravi on tahditonta. Sitten kun radalla keskityn siihen että pääsisin istumaan raviin = ohjat valuvat ja hevosesta tulee pitkä ja löysä. Ja pisteet laskee kuin lehmän häntä.... raah, masentaa! Vaikka kuinka yritän reenata kotona niin se ei enään tunnu mukavalta ja yhdessä tekemiseltä. Nyt on niin sellanen fiilis etten halua ratsastaa YHTÄÄN ilman valmentajaa! Hyppääminen meillä sujuu ja maasto, se on tosi kivaa yhdessä ja tiedetään molemmat mitä tehdään. Mutta se koulu.... siinä tuntuu että meijän yhteistyö ei tällä hetkellä pelaa ei sitten ollenkaan! :( Näillä pisteillä mitä nyt ollaan saatu niin ei pahemmin palkintopalleille päästä.

Noh, Janette tulee tänne työpaikalleni nyt tulevalla viikolla muutamaksi päiväksi korjaamaan meidän molempien asennevammaa. Toivottavasti saadaan asioita (lue: asenteita) parempaan suuntaan. Kuitenkin Lorella on paljon potentiaalia ja liikettä, kun saataisiin vaan palat loksahtamaan paikoilleen niin pisteetkin olisi ehkä sen arvoisia. Kuitenkin viimekaudella saatiin parhaimmillaan 66% ja nyt saadaan 57%... Jos Kuopiossa saataisiin EDES 60%!

Sori kamala vuodatus ja angstaus. Älkää nyt saako väärää kuvaa musta että aina vaan valittaisin ja syyttäisin hevosta ja angstangsviilviil. Nyt on vaan todellinen takapakki menossa kouluratsastuskessa ja tottakai se masentaa! Jokaistahan se masentaisi! Mutta kyllä me vielä täältä noustaan! :) Pää pystyyn vaan ja ulos treenaamaan!

Tähän loppuun laitan Nurkin estekokeesta ja maastokokeesta videot. Koulukokeesta en erinnäisistä syistä laita videota...eh :D



Keravan kenttäkisat 12.6

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Ihan ensiksi pahoittelen taas kuinka myöhässä kirjoitan näistä kisoista :D On vaan ollut taas sitä ja tätä ja blaablaa kyllä te tiedätte :>

Elikkäs elikkäs. Keravalla oli siis sunnuntaina 12.6 alue-kenttäkilpailut. Tai Vaativa taisi olla ainoa kansallinen luokka, mut anyway. Startattiin Loren kanssa ensimmäinen helppo niinkuin viimepostauksessa kerroinkin luokkavalinnasta.

(c)Petra Silvennoinen

Koulukoe meni ihan hyvin. Tai olin tosi tyytyväinen rataan ja hevoseen. Lore oli rento ja kuuliainen, malttoi tehdä asiat hyvin. Nyt kun ollaan haettu sitä rentoutta niin se oli rento, jopa ehkä vähän liiankin rento. Nimittäin se meni ehkä vähän löysänä ja alamäkeen. Mutta rata oli nyt kuitenkin tasainen ja sitä oli ilo ratsastaa! Kuitenkaan tuomari ei mieltynyt sitten ei ollenkaan, ja läväytti meille tasan 58%. Wuut?! Olin hieman pettynyt tähän tulokseen. Odotin kuitenkin edes 60% tai yli koska rata oli tasainen ja siisti, eikä pahempia rikkeitä tullut. Sain molemmista laukkavolteista neloset ja niissä molemmissa luki "liian pieni" ja "liian laaja"...

MITÄÄN muuta koko paperissa ei lukenut! Ei edes loppukommenteissa! Olin kyllä todella pettynyt ja hetken jo harkitsin meneväni kysymään tuomarilta syytä näihin pisteisiin. Olisi kuitenkin kiva saada tietää mikä meni vikaan ja mitä parantaa jos suoritus ei ollut tuomarin mielestä hyvä. Päätin kuitenkin pitää suuni kiinni ja tyytyä tulokseen. Olin kuitenkin tyytyväinen hevosen suoritukseen! Ja kuulin jälkeinpäin että tuomari oli antanut mielenkiintoisia pisteitä muillekkin.

(c)Petra Silvennoinen

Koulukokeen jälkeen suunnattiin estekokeeseen jonne olikin piiikkanen ruuhka. Saatiin ootella 20min et päästiin edes verkka-alueelle. Jos joku ei niin kenttäratsastuksesta tiedä niin kenttäkisoissa este-kokeeseen ei ole yleensä lähtölistoja :) Sinne mennään ilmottautumaan porttivahdille että olisin tulossa verkkaamaan tai sitten ilmottaudutaan kun on valmis starttaamaan. Jokotai. Keravalla jokatapauksessa piti ilmottautua verkkaan. 20min sitten seisottiin varjossa puun alla ja katseltiin loren kanssa muiden suorituksia. Sitten lähdettiin verkkaamaan.

Valmentajani Marjo Pajulahti oli tosiaan auttamassa minua sekä paria muuta valmennettavaa kisoissa. Joka oli tosi kiva systeemi! Marjo auttoi esteverkassa ja käytiin kävelemässä sitten maastorataa ja suunniteltiin sitä jne. Marjo tuli myös auttamaan maastoverkkaan ja tsemppaamaan!

No mutta palataan estekokeeseen. Verkka meni suht rivakasti koska päivä oli erittäin kuuma ja koitin kaikin keinoin välttää hevosen väsyttämistä. Ravasin ja laukkasin pari kierrosta ja sitten parit hypyt ja kävelyä. Hyppäsin yhden pystyn vielä ennenkuin pääsin valmistautumaan radalle. Minua ennen menevä ratsukko kielsi kaksi kertaa je heidät hylättiin joten sain kunnon päättäväisyyden lähteä ratsastamaan radalle. Lore oli vähän kyylällä tuulella ja kaikki esteet, mainokset ja katsomo olivat vähän hurjia. Rata meni hyvin paitsi ryssin itse lähestymisen 2 esteelle täysin. Suunnitelman mukaan mun piti kiertää kolmois-sarjan takaa mutta meninkin sitten edestä ja Lore vähän flippas niin tuli puomi alas. Muuten rata meni hyvin, ja Marjon kanssa vähän naureskeltiinkin että säikähdin vähän sitä toisen ratsukon hylkyä ja ratsastin itse päättäväisemmin ;) Tuppaan nimittäin joskus unohtumaan matkustajaksi kotireeneissä ja lore kyllä muistuttaa siitä joko ohi menemällä tai kieltämällä :D

(c)Petra Silvennoinen

Estekokeen jälkeen olikin sitten ELL tarkastus joka meni muitta mutkitta :) Sitten hepan pesu kylmällä vedellä, sienellä ja sitten hikiviilalla. Sitten juotettiin (joi muuten 3 ämpärillistä...) ja kävelytettiin. Onneksi lisäsin veteen paljon suolaa ja elektrolyyttejä ja vähän mellaa, niin sai energiaa. Pistettiin sitten heppa traikkuun varjoon syömään päiväheiniä.

Tässä välissä kerkesin vähän tsillailla ja katsoa muiden suorituksia ja käytiin kävelemässä maastorata Marjon, Tiian ja Hannin kanssa. Maastorata näytti sopivan haastavalta. Siellä oli pari teknistä tehtävää ja esteet olivat kyllä mitoissaan (ellei ylikin..). Mun piti ottaa kuvat esteistä mutta unohin sitten kameran autoon joten ei tullut :( Sori! Radankävelyn jälkeen selväksi tuli että ratsastettava olisi täysillä kieli keskellä suuta!

(c)Heidi Lammi

Muutaman tunnin päästä ruvettiin laittamaan Lorea kuntoon maastokoetta varten. Herra oli ihan unenpöpperössä silmät sikkurassa. Voi toista. Ruuvasin traikulla hokit ja heitettiin kamat selkään ja laitoin omat kamat päälle. Voi kuinka ihanaa oli pukea ratsastushousut, saappaat, turvaliivi ja kypärä 35c helteellä. Se oli oikeesti jo kamalaa!!

Kuumuus vähän helpotti kun pääsi hepan selkään ja verkattiin maastokoetta varten. Marjo oli auttamassa ja verkan ei tarvinnut olla kauheen pitkä sääolosuhteista johtuen... Otin pelkästään 3 hyppyä ja se riitti. Sitten vaan kävelyä kävelyä ja odotusta. Kun lähtökarsinasta huudettiin "Numero 27, 2 minuuttia!", alkoi todella jännittämään! Viritin lorea vähän vielä laukassa. Se oli vähän lahna ja väsynyt joten sitä piti vähän herätellä. Kohta meninkin sitten lähtökarsinalle ja sain lähtömerkin ratsasta!

Ekoille esteille sain kyllä lähestyä lähes perse penkissä ja varmistella että yli mennään. Loresta huomasi heti että kuuma päivä oli tehnyt tehtävänsä ja mehut oli aika vähissä. Kuuntelin koko radan kuitenkin hevosta että sen mukaan mentäisiin. Lore kuitenkin syttyi radalla ja eikä loppuradalla tuntunut sitten kauheen väsyneeltä. Rata oli siis eka helppomme ja se oli vaikea. Loresta huomasi ettei se ole ollut kenttäkisoissa yli puoleenvuoteen ja se ei ole ikinä mennyt helppoa. Tässä kohtaa hevosen kokemattomuus tuli esiin. Jouduin varmistamaan liki jokaiselle estelle että yli ollaan menossa. Ja tottakai se hyppäsi, se vain aina varmisti että mä olen tulossa mukana ja yhdessä sitä rataa tehtiin. Molemmat yhtä kokemattomia ja jännittyneitä. Este toisensa jälkeen me ylitettiin ja päästiin maaliin asti.

(c)Saara Liski

Voi sitä hymyn ja onnen määrää kun tajusin että tultiin puhtaasti eka helppo maaliin! Kehuin heppaa hirveästi ja huusin Marjolle "PUHAS TULI PUHAS TULI!!". Hymykuopat lommolla sitten loppuravasin hevosta samalla kokoajan taputellen ja kehuen "Hieeno Lore, voikun hieno! Ihan paras heppa!". Lähdin sitten kävelemään takas traikuille ja hyppäsin alas selästä ja Lore oli ihan puhki! Mutta niin onnelliselta se näytti myös. Näytti siltä kun se olis sanonut, "Me tehtiin se! :)".

Loren pois hoidettuani ja talutettuani menin odottelemaan tuloksia. Sain kuulla että monella oli tullut virheitä maastossa ja mahdollisuus sijoitukseen olisi vielä olemassa. Olin siis siinä luulossa ettei meille tullut yliaikaa maastossa. Mun kello nimittäin rupes piippaa vasta kun rupesin loppuravailee, eli mun kellon mukaan tulin ainakin yli 10sek alle ihanneajan. Mutta tuloksissa luki 2vp yliajasta, ja menetettiin 7 sija. 7 siis sijottui, ja oltiin kahdeksansia. Ärsytti, koska olin täysin varma ettei yliaikaa tullut, mutta en ruvennut siitä vääntämään. Olin todella onnellinen päivän suorituksista ja tuloksesta! Ekassa helpossa melkeen sijotuttiin!

Nyt huomenna lähdetäänkin sitten ajamaan Nykarlebyyhyn kisoihin :) Pitäkää peukkuja meille että menis hyvin! Jänskättääää!!

Voin vaan taas todeta, että mulla on maailman paras heppa! Colorado!

Reeniä kohti kisoja

perjantai 10. kesäkuuta 2011


Heippahei! Lore on voinut erittäin hyvin ja rivistä ei ole enään tietoakaan ollut moneen viikkoon :) Nyt ollaan reenattu kovasti kohti Keravan kisoja ja ollaan käyty treenaamassa kahdesti keravalla. Ekalta kerralta eli aluevalmennuksista on materiaalia mutta sitten Simo Leppäsen valmennuksesta ei ole matskua, mikä on harmi koska tehtiin siellä jopa muutamia vaativan tehtäviä, mm vedestä hyppy pois siten että heti ylöshypynjälkeen on innarina tukki. Eli ei yhtään askelta väliin. Lore meni sen kuin kokenut konkari ilman mitään ongelia.. olin ihan äimänkäkenä :D Sitten hypättiin tukki suoraan veteen jne. :)


Treenit ovat menneet hyvin, virheitä joo tuli mutta tehtävät rupee olee jo sen verran haastavia että väkisinkin niissä virheitä tulee kun hevosella eikä ratsastajalla ole niistä kokemusta. Joten kun yhdessä tehtiin niin kaikki sujui ok. Molemmilta valmentajilta tuli selkeä mielipide siitä mihin luokkaan meidän tulisi osallistua Keravan kisoissa. Helppoon. Vaikka meillä ei ole yhtäkään kenttästarttia tältä kaudelta meillä on kuitenkin 3 hyvät maastoreenit alla joissa kaikissa ollaan hypätty helpon tehtäviä joten heidän mukaan voin hyvin osallistua helppoon :) Kiva saada "varmistus" siihen mitä itsekkin olen ajatellut. Kun mietin että osallistunko tuttariin vai helppoon.


Noh, helppoa siis startataan. Kyllä jännittää, mutta sopivissa määrin :) Tiedän että jos itse ratsastan hyvin kieli keskellä suuta maastoradalla ongelmia ei pitäisi tulla koska minulla on maailman rehellisin ratsu alla. No, sen näkee sunnuntaina! Nyt me reenaillaan koulua ja mun istuntaa (!!!!!). Oon kauhean itsekriittinen sen suhteen ja vedän hirveet paineet ja stressin siitä että miten istun Loren harjotusravissa.. Joka on ihan turhaa. Haluaisin istua täydellisen tasapainossa ja hiljaa, mutta se ei tuu kun reenillä. Meillä on myös paljon korjattavaa nyrkeissä ja ranteissa! Olen talven aikana kehittänyt ihan ihme liikeratoja ratsastaessani. Esim jos Lore säpsähtää jotain tai vetää herneen nenuun lukitan mun oikeen ranteen satulaan kiinni, enkä edes huomaa sitä!! Tooosi paha ongelma.. Mutta onneksi minulla on ihana Janette rääkymässä siitä kentän laidalla ;) Joten eiköhän me saada se pikkuhiljaa pois.

Tässä sitten vielä videokooste Keravan aluevalmennuksista :) Kaikilta esteiltä ei ole videoo eikä kuvaa kun kuvajaat eivät pysyneet perässä. Mutta tässä nyt joistakin.